Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Rektör Arıbaş “15 Temmuz Şanlı Bir Direniş Örneğidir”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rektör Arıbaş “15 Temmuz Şanlı Bir Direniş Örneğidir”
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

15 Temmuz 2016’da Türkiye’nin, tarihin en yakıcı darbe girişimine maruz kaldığını söyleyen Rektör Alpay Arıbaş, o gece FETÖ ihanet odaklarının -vatanın bütünlüğü başta olmak üzere- milli ve manevi tüm kutsallara, demokratik işlerliğe ve milletin birliğine silah doğrulttuğunu belirtti. Gözü dönmüş, zihni karanlık ve kökü dışarıda zalimlerin milletin üstüne bomba ve kurşun yağdırarak memleketi işgal ve istila girişiminde bulunduğunu kaydeden ASÜ Rektörü, “FETÖ’cü teröristlerin alçak kalkışması milletin iman dolu göğsünde boğulmuştur. Aziz millet istiklaline, istikbaline ve iradesine sahip çıkmış; ihanet odaklarının zehirli planlarını tarumar etmiş; vatanına, bayrağına ve kutsallarına uzanan elleri parçalamıştır…” dedi. O gece darbecilerin -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere- devlet yöneticilerinin feraseti ve genç-yaşlı, kadın-erkek milletin her bir ferdinin basireti ile püskürtüldüğünü dile getiren Prof. Arıbaş, “Hainlerle onların içerideki ve dışarıdaki iş birlikçileri devletin ve milletin dik duruşu karşısında bozguna uğramıştır. Aziz millet demokrasiye olan inancını, vatana olan sadakatini, bayrağa ve kutsallara olan hürmetini tüm dünyaya şanlı bir direniş örneği ile göstermiştir” dedi.

Rektör Arıbaş, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “İhanet karşısında canını ortaya koyan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de esenlikler diliyoruz. Allah devletimizi, milletimizi, birliğimizi ve dirliğimizi daim kılsın…” (Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ASÜ’nün TSE Belgesi Çalışmaları GörüşüldüÖnceki Haber

ASÜ’nün TSE Belgesi Çalışmaları Görüşüld...

Avuçlu, Randevu Yazılımı GeliştirdiSonraki Haber

Avuçlu, Randevu Yazılımı Geliştirdi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar