Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Rektör Arıbaş “ASÜ İmkanlarıyla Öğrencileri Cezbediyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rektör Arıbaş “ASÜ İmkanlarıyla Öğrencileri Cezbediyor”
Yükseköğretim Kurumları Sınavları sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih için hazırlık yapmaya başlayan öğrenciler üniversite arayışına koyuldu. Üniversite adaylarına tercih süreçleriyle ilgili mesaj veren Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Aksaray Üniversitesi’nin her anlamda öğrencilere hitap eden bir üniversite olduğuna dikkat çekti.

Yükseköğretim Kurumları Sınavları sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih için hazırlık yapmaya başlayan öğrenciler üniversite arayışına koyuldu. Üniversite adaylarına tercih süreçleriyle ilgili mesaj veren Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Aksaray Üniversitesi’nin her anlamda öğrencilere hitap eden bir üniversite olduğuna dikkat çekti.

“Aksaray Öğrencilerin Beklentilerine Cevap Veren Bir Şehir”

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından yakın zamanda başlayacak olan tercih süreci öncesinde üniversite adaylarının ‘Neden ASÜ’ sorusuna yanıt veren ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, en genç üniversiteler arasında yer alan Aksaray’da öğrencilerin beklentilerini karşılayacak hemen hemen her şeyin var olduğunu söyledi. Öğrenciler için öncelikli konumda bulunan eğitim kriterini ASÜ’nün karşıladığını belirten Rektör Arıbaş “Aksaray Üniversitesi eğitim anlamında güçlü akademik kadrosu ile öğrencilere hitap ediyor. Genç ve dinamik kadromuz bunların yanı sıra tecrübeleriyle de ön plana çıkıyor. Öğrencilerimizin bilimsel ihtiyaçlarını karşılayabilecek ve onların donanımlı olarak yetişmesini sağlayabilecek bir kadromuz bulunuyor. Öğrencilerimizin tercih yapmadan önce mutlaka tercih yapmak istedikleri alanlardaki akademik kadroları incelemesini öneriyorum. Yaşıt üniversiteler arasında ön konumda bulunan Aksaray Üniversitesi, eğitim kalitesi ile üniversite adaylarını bekliyor.” şeklinde konuştu.

“Barınma Sorunu Olmayan Nadir Üniversitelerin Arasındayız”

Üniversiteye gelecek öğrenciler için en önemli konular arasında barınma konusunun olduğuna değinen Prof. Dr. Arıbaş, Aksaray Üniversitesi’nin Türkiye’de barınma sorunu olmayan nadir üniversitelerden birisi olduğunu vurguladı. Rektör Arıbaş üniversitenin barınma kapasitesinin yeterli olduğunu ifade ederek “Öğrencilerimizin güven ve huzur içerisinde kalmasına imkan sunan yurtlarımızın kapasitesinde sorun yaşamıyoruz. Öğrencilerimiz konforlu bir şekilde yurtlarımızda kalabilirler.” dedi.

“Kampüs Hayatı Öğrenciye Katkı Sunuyor”

Öğrenci odaklı olan Aksaray Üniversitesi’nde kampüs hayatının cezbedici olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Arıbaş, “ASÜ yeşil alan varlığı ile en çevreci üniversiteler arasında bulunuyor. Kampüsümüzde 40 bin civarında ağacımız bulunuyor. Bu sayıyı ilerleyen günlerde arttırmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizin sosyal faaliyetlerini yapabilecekleri bir kampüs ortamımız var. Yüzme havuzu, bisiklet sürme, spor salonları gibi pek çok sosyal faaliyet alanımız bulunuyor. Öğrencilerimizin ders çalışabilecekleri, araştırmalarını yapabilecekleri son derece gelişmiş bir kütüphaneye sahibiz. 130 bin civarında kaynağın bulunduğu zengin ve engellerin de ortadan kaldırıldığı bir kütüphanemiz var.” ifadelerini kullandı.

“Aksaray Yaşanabilir Bir Öğrenci Şehri”

Aksaray’ın öğrencilere hitap eden bir şehir olduğuna dikkat çeken Rektör Arıbaş, Aksaray’ın canlı bir şehir olduğunu kaydetti. Şehrin olanaklarının öğrencilere hizmet ettiğini aktaran Arıbaş “Ulaşım anlamında sağlanan kolaylıklarla şehrimiz öğrencilere hitap ediyor. Öğrenciyi benimseyen insanları ile yabancılık hissini ortadan kaldıran ve güzel bir ev sahipliği yapan kültüre sahibiz. Farklı üniversiteler arasında ekonomik olanaklarıyla da öğrencilerin kriterlerini karşılayan ve imkanlar sunan bir şehirdeyiz. Ekonomik anlamda hayatın daha uygun şekilde sürdürülebileceği bir kentimiz var. Düzenli olarak sürekli öğrencilerimiz için sosyal aktiviteler düzenliyoruz. Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda ASÜ öğrenciler için gerçekten cazip bir yer oluyor. Kendilerine ASÜ’yü tavsiye ediyor ve üniversitemize davet ediyorum.” diye konuştu.

Üniversite adaylarının bölüm tercihi yapmadan önce mutlaka inceleme ve araştırma yapması gerektiğinin altını çizen Rektör Arıbaş, bu incelemelerde ASÜ’nün ön plana çıkacağına da vurgu yaptı. Öğrencilerin seçeceği bölümlerin mesleğe giriş kapısı olacağını belirten Arıbaş, “Üniversite adaylarımız gerçekten sevebilecekleri, mutlu olabilecekleri, huzurla çalışabilecekleri meslekleri seçmesi onların geleceğine katkı sunacaktır. Öğrencilerimizin bulundukları alanda en iyisi olmak için çalışmalarını tavsiye ediyorum. Tercih yapacak adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Devrilen Araçtan Burnu Bile Kanamadan KurtulduÖnceki Haber

Devrilen Araçtan Burnu Bile Kanamadan Ku...

Zabıta Güvenli Gıda İçin SahadaSonraki Haber

Zabıta Güvenli Gıda İçin Sahada

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar