Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Restorasyon Projeleri Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Restorasyon Projeleri Devam Ediyor
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray genelinde devam eden restorasyon projeleriyle ilgili olarak “Tarihi yapılarımızı restore ederek hem güzelliklerini hem de tarihi derinliklerini gün yüzüne çıkartıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray genelinde devam eden restorasyon projeleriyle ilgili olarak “Tarihi yapılarımızı restore ederek hem güzelliklerini hem de tarihi derinliklerini gün yüzüne çıkartıyoruz” dedi.

Hayata geçirdiği tarihi ve kültürel projelerle bugüne kadar önemli işlere imza atan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehrin birçok noktasında bulunan yüzlerce yıllık geçmişe sahip yapıların geleceğe taşınması amacıyla restorasyon projelerinin devam ettiğini açıkladı.

Aksaray Belediyesi ve Konya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu iş birliğinde bugüne kadar pek çok çalışma yapıldığının altını çizen Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Kalanlar Tarihi Köprüsü, 2. Kılıçaslan Hamamı, 2. Kılıçarslan Türbesi ve Köşkü, Yusuf Hakiki Baba Türbesi, Hasas Baba Türbesi, Celaleddin Aksarayi, Hamza Baba Türbesi, Melik Mahmut Gazi Hangahı ve Bedriye Medresesi’nde restore projelerinin tamamlandığını aktardı. Pir Ali Sultan Türbesinde çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğinin altını çizen Başkan Dinçer, Karasu Köprüsü ile Çerdiğin Mahallesi’nde ki tarihi konak’ta restorasyon çalışmaları devam ettiğini ve her iki yapının tarihi ve yapısal bütünlüğünün korunarak projesinin hazırlandığını ifade etti. Restorasyon çalışmalarının büyük bir titizle sürdürdüğünü işaret eden Başkan Dinçer, “Restorasyonunu yaptığımız tarihi yapılar, aynı zamanda şehrimizin geçmişine ve kültürel birikimine yaptığımız bir dokunuştur” şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, restorasyon çalışmalarının şehre sağladığı kazanımlarından bahsederek “Restore projeleriyle Aksaray’ın geçmişi ile geleceği arasında güçlü bir köprü kuruyoruz. Tarihi eserlerimiz, sadece taş ve tuğladan oluşan yapılar değil, aynı zamanda şehrimizin kültürel kimliğini ve geçmişini yansıtan değerlerdir. Tarihi dokuların yeniden hayata bulması için gayretle çalışıyoruz. Bu bilinçle hareket ediyor, yenileme ve onarım çalışmalarıyla tarihi yapılarımızı koruma altına alıyoruz” ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı Dinçer son olarak Pir Ali Sultan Türbesi’nin restorasyonunun tamamlanma aşamasına geldiğini, Terlemez Baba Türbesi’nde yakın zamanda restore çalışmalarının başlayacağını duyurdu. (Basın bülteni)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Dinçer “Takımımız Gurur Kaynağımızdır”Önceki Haber

Başkan Dinçer “Takımımız Gurur Kaynağımı...

Bakan Kurum’dan Projelere Tam DestekSonraki Haber

Bakan Kurum’dan Projelere Tam Destek

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar