Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

“Sağlık ile Eğitimi Sadece Memur-Sen’den Dinlemek Aksaray’a Bir Şey Kazandırmadı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Sağlık ile Eğitimi Sadece Memur-Sen’den Dinlemek Aksaray’a Bir Şey Kazandırmadı”
Kamu-Sen İl Başkanı ve Türk Sağlık-Sen Aksaray Şube Temsilcisi Taner Kara sağlık ve eğitimdeki yaşanan sıkıntılardan bahsederken “Sağlık ve eğitimi sadece Memur-Sen’den dinlemek Aksaray’a bir şey kazandırmadı” dedi.

Ülke genelinde olduğu gibi Aksaray’da da sağlık ve eğitim alanındaki sorunlar bitmek bilmezken Aksaray’ın söz sahibi olan en büyük 2 sendikasından birisi olan Kamu-Sen il başkanı Taner Kara yaşanan sıkıntılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kanal 68 TV ekranlarında her Perşembe Günü yayınlanan Haydi Konuşalım programına konuk olan Kara Nazmi Çalışkan ile Hikmet recep Turan’ın sorularına cevap verdi. Özellikle ülke yönetiminde devam eden ittifak sürecinin tabandaki sendikalar arasında yaşanmadığına dikkat çeken Kara 2018 yılından sonra sendika olarak yapıcı her türlü programın içerisinde yer aldıklarını ve ildeki sorunların ortadan kaldırılması için birlikte çalışmaya her zaman hazır olduklarını ifade etti. 2018 Yılından bu yana gerek şehir milletvekilleri gerekse de sarı sendika diye adlandırdıkları diğer sendikadan bu yönde hiçbir karşılık görmediklerini ifade ederken sendikalarına üye olan yaklaşık 3 bin 500 kişinin haklarını savunmak adında girişimlerinin de devam ettiğini söyledi.

Kamu-Sen üyeleri içerisinde gerek milli eğitim gerekse de sağlık alanında yetişmiş insanların görev beklediğini de kaydeden Kara görevlendirmelerde ve atamalarda kendilerine çok fazla şans tanınmadığını belirtti.

Gerek Milli Eğitim camiasında gerekse de Sağlık camiasında liyakatin esas olması gerektiğini belirten Kara idareci atamalarında vekillerin yetkilerini kullandıklarını ancak şehirdeki sorunları ve bu atamaları yaparken durumun kendileriyle görüşülmediğini ve bu alanlarda yalnızca Memur-Sen’den görüş alındığı eleştirisinde bulundu.

Hastanede geçtiğimiz haftalarda yaşanan soruşturma konusunda da konuşan Kara liyakatsizliğe dikkat çekerek bu olayın öncesinin de olduğunu belirterek soruşturma sonundaki süreci takip edeceklerini ve süreçten sonra da sendika olarak yüksek sesle tepkilerini ortaya koyacaklarını söyledi. Şikayete konu kişinin daha önceki yönetim tarafından görevden alınmasına rağmen bu yönetim tarafından aynı yerine tekrar görevlendirildiğini de söyleyen Kara sonraki süreçte aynı bayanın amcasının gücüyle aynı yere gelmeyeceğinin de garantisinin olmadığını sözlerine ekledi.

Hastanede yaşanan randevu ve diğer sorunlara da değinen Kara açıklamasında; “Aksaray’da hastanede yük çok fazla. Bazı bölümlerde randevu sorunu yaşanıyorken birde randevu teyidi sorunu ortaya çıktı. Birçok kişi bu konuda rahatsızlığını bizlere iletiyor. Bu sorun Devlet hastanesiyle çözülür. Keşke geçmişte bu hastane üniversiteye bağlanırken Devlet hastanesi de yerinde kalsaydı. O zaman bu kadar büyük sorun yaşanmazdı. Burada hastaneye giden vatandaşlar biraz empati yaparak buradaki çalışanların yerine kendilerini koysunlar. Bir hekim gün içerisinde kaç hastaya bakıyor? Buradaki sınırlı sayıdaki uzman hekim ile 450 bin nüfusa sahip bir ilin sağlık sorunları giderilmeye çalışılıyor. İnşallah tasarruf tedbirlerine rağmen bu yatırım sorunu çözülür ve bir an önce sorun ortadan kaldırılır” dedi.

İlçeden merkeze gelmeye çalışanlarla ilgili de açıklama yapan Kara; “İlçelerden merkeze gelmek için uğraş veren üyelerimiz olduğunu biliyoruz. Bunun için il içi tayin yetkisi Sağlık müdürlüğünde var ama bu yetki üzün süredir kullanılmıyor. Bununla ilgili il sağlık müdürümüz ile ilk geldiği dönemde bir hazırlık yaptık ama bu gerçekleşti. İnşallah ilerleyen günlerde bu sorunda ortadan kalkacaktır ama tekrar ifade ediyorum bu sorun il sağlık müdürünün il içi tayin yetkisini kullanmasıyla çözülür” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Emniyet Kuran Kurslarında Trafik Eğitimi VerdiÖnceki Haber

Emniyet Kuran Kurslarında Trafik Eğitimi...

Sıra Bulamayan Halk Soruyor: “Kim Bu 3 Bin Kişi”Sonraki Haber

Sıra Bulamayan Halk Soruyor: “Kim Bu 3 B...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar