Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Sonbahar Enfeksiyonlarına Dikkat!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sonbahar Enfeksiyonlarına Dikkat!
Aksaray Hasandağı Cerrahi Tıp Merkezi’nden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Mustafa Dilmaç, son zamanlarda çocuklarda artış gösteren hastalıklardan ve korunma yollarından bahsederek, ailelere uyarılarda bulundu.

Mevsim geçişlerine bağlı olarak çocuklarda görülen hastalıkların artış gösterdiğine dikkat çeken Doktor Dilmaç, “Sonbahar mevsiminden kaynaklı olarak viral enfeksiyonlarda artış yaşandı. Ateş, öksürük, burun akıntısı olarak kendini gösteren bu hastalıkların özellikle çocuklarda artması dolayısıyla bizde mesai saatlerimizi esnettik” dedi.

Okul döneminin başlaması ile bulaşıcı hastalıkların kısa sürede çocuklar arasında yayıldığını ifade eden Doktor Dilmaç, viral enfeksiyon belirtilerine değindi. Dilmaç, çocuk hastalıklarında salgına sebebiyet vermemek için dikkat edilmesi gerektiğini kaydederek “Çocuklarda en sık gördüğümüz hastalık belirtilerinin başında ateş, öksürük ve burun akıntısı yer alıyor. Nadir de olsa isal ve kusma şikâyetleri de alıyoruz. Çocuklarda hastalık belirtilerinin başlaması itibari ile en az bir hafta salgınlara sebebiyet vermemek için eğitim alanlarına gönderilmemesi gerekiyor. Evde istirahat ve vitamin takviyesi verilerek hastalığa karşı önlemler alınabilir. Ateşin uzun süreli olması, öksürüğün uykudan uyandıracak şekilde şiddetli olması, çocuğu rahatsız edecek derecede bir halsizlik gibi durumlarda mutlaka bir çocuk doktoruna görülmeleri gerekir” ifadelerini kullandı.

Dilmaç son olarak ailelere uyarıda bulunarak “Hastalıklardan korunma yollarının başında hasta bireyler ile temastan kaçınılması gerekiyor. Çocuğun beslenmesine dikkat etmek gerekiyor. Çocuğun genel durumunda bir bozulma olursa da mutlaka hekime danışmak gerekiyor. Çocuğun hastalık döneminde de dinlenmesini sağlamamız gerekir” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balayı Yolunda Kaza GeçirdilerÖnceki Haber

Balayı Yolunda Kaza Geçirdiler

Minyatür Müzesine Ziyaretçi AkınıSonraki Haber

Minyatür Müzesine Ziyaretçi Akını

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar