Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Ticaret İl Müdürlüğü’nden Yılın İlk Yarısında Rekor Denetim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ticaret İl Müdürlüğü’nden Yılın İlk Yarısında Rekor Denetim
Ticaret Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan denetim çalışmaları kapsamında Aksaray Ticaret İl Müdürlüğü yılın ilk yarısında denetim faaliyetlerini dörde katlayarak rekor kırdı.

Ticaret Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan denetim çalışmaları kapsamında Aksaray Ticaret İl Müdürlüğü yılın ilk yarısında denetim faaliyetlerini dörde katlayarak rekor kırdı.

Aksaray Valiliği öncülüğünde Aksaray Ticaret İl Müdürlüğü denetim ekiplerince yapılan çalışmalar meyvesini verdi. Aksaray Valiliği’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan verilere göre Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri 2023 yılına göre denetim faaliyetlerine rekora imza attı. Ülke genelinde gerçekleştirilen fiyat etiketi, haksız fiyat artışı ve gramaj denetimleri kapsamında Aksaray’da 2023 yılında 512 işletme denetlenirken bu sayı 2024 yılının ilk altı ayında 2 bin 123 olarak kayıtlara geçti. 2024 yılında artan denetim sayılarına bağlı olarak denetlenen ürün sayısında ve uygulanan cezalarda da artış yaşandı. 2023 yılında 4 bin 812 ürün kontrol edilirken 2024 yılının ilk yarısında 12 bin 297 ürünün kontrolü sağlandı. Diğer taraftan yapılan denetim faaliyetlerinde 2023 yılında 279 bin 798 lira idari para cezası uygulanırken 2024 yılının ilk altı ayında 347 bin 761 lira idari para cezası kesildi. Ticaret İl Müdürlüğü halk sağlığının korunması ve tüketicilerin refahını sağlamak amacıyla denetimlerinin artarak devam edeceğine dikkat çekti. Ticaret İl Müdürlüğü’nün başarılı çalışmalarını takdirle karşılayan vatandaşlar “Her geçen gün büyüyen ve gelişen Aksaray’da güvenli tüketim olanaklarını sağlamak amacıyla gece gündüz demeden çalışan denetim ekiplerimize teşekkür ediyoruz. Ülkemizde ve Aksaray’da yapılan denetim çalışmaları bizlere tüketim alanında güven veriyor. Özellikle gıda sektöründe yaşanan haksız fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla yapılan denetim faaliyetlerinden memnuniyet duyuyoruz. Geçtiğimiz yıla göre Aksaray’da denetim faaliyetlerinin daha ilk yarıda dört katı arttığını görüyoruz. Bizlerin sağlığı ve refahı için yapılan bu denetim çalışmalarının sektörde faydasını da görüyoruz. Diğer taraftan fiyat etiketleri konusunda da sürekli mağduriyet yaşıyorduk. Fiyat etiketlerinin rafta farklı kasada farklı olması bizleri mağdur ediyordu. Fiyat etiketlerinin yapılan denetimlerle artık daha güvenli olduğunu düşünüyoruz. Aksaray olarak altı ayda dört katı arttırılan denetim çalışmalarının önümüzdeki aylarda da devam etmesini temenni ediyoruz. İnşallah yapılan çalışmalar güzel sonuçlar verir.” şeklinde konuştular. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kira Artışları Tavan YaptıÖnceki Haber

Kira Artışları Tavan Yaptı

Şehit Savcının İsmi YaşatılıyorSonraki Haber

Şehit Savcının İsmi Yaşatılıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar