Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Tüketiciler Denetimlerle Korunuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tüketiciler Denetimlerle Korunuyor
Ticaret Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde düğmeye basılan konulardan olan restoran ve lokantalardaki menü ve fiyat listelerine karşı denetimler aralıksız olarak devam ediyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde düğmeye basılan konulardan olan restoran ve lokantalardaki menü ve fiyat listelerine karşı denetimler aralıksız olarak devam ediyor.

Bakanlık tarafından düzenleme yapılan yönetmeliğin temel amaçları arasında perakende olarak satışa sunulan mal ve hizmetlerin etiket, tarife ve fiyat listelerinin şekli, içeriği, kullanılması ile indirimli satışlara ilişkin usul ve esasların düzenlenmesi yer alıyor. Yönetmelik kapsamında tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunması ve doğru ve eksiksiz olarak bilgilendirilmesi hedefleniyor. Yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmeleri mercek altına alan Ticaret Bakanlığı gıda fiyatlarındaki hareketliliğe bağlı olarak yiyecek ve içecek hizmeti sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin arasında oluşan ve artış gösteren fiyat farklılıklarının oluşmasını göz önünde bulundurdu. Bakanlık tüketiciler tarafında oluşan mağduriyetlerin önüne geçebilmek ve piyasalardaki istikrarı sağlamak amacıyla yasal düzenlemeleri hayata geçirmişti. Düzenlemeler çerçevesinde bakanlık restoren, kafe, lokanta, pastane gibi alanlarda faaliyet gösteren işletmelerde tarife ve fiyat listelerinin işyerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde yer verilmesi zorunluluğunu getirilmişti. Yapılan düzenlemelerin ardından ülke genelinde denetim faaliyeti başlatan bakanlık yetkilileri pek çok işletmeye yönetmeliğe aykırı davranışta bulunmaktan cezai işlem uyguladı. Tüketiciler bakanlığın uygulamasının şeffaflığı ve güvenilirliği arttırdığını belirterek “bu yılın başında uygulanmaya başlayan ve en çok sıkıntı yaşadığımı konulardan olan gıda işletmelerindeki fiyat belirsizlikleri yavaş yavaş ortadan kalkmaya başladı. Restorana gittiğimiz zaman yiyeceğimiz içeceğimiz ürünün fiyatının belirsiz olması bizleri ödeme konusunda tedirgin ediyordu. Güvensizliğin oluşmasına da neden olan bu fiyat belirsizliği ve haksız kazancın yeni düzenlemeler sayesinde ortadan kalktığını söyleyebiliriz. Şimdi bir kafeye veya restorana gittiğimizde her ürünün fiyatını rahatlıkla görebiliyoruz ve tereddüdümüz kalmıyor. Şeffaflığın artmasıyla piyasada denge de sağlanmış oluyor. Bakanlığımıza düzenlemeler ve denetim çalışmaları için teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandılar. Bakanlık yetkilileri de denetim faaliyetlerinin aralıksız olarak devam edeceğini belirterek işletmelerin yönetmelikte yer alan hususlara dikkat etmesinin yararlı olacağının altını çizdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlık Hizmeti Eksikliği Çözüme KavuşuyorÖnceki Haber

Sağlık Hizmeti Eksikliği Çözüme Kavuşuyo...

“Evcil Hayvanlar da Sıcaktan Korunmalı”Sonraki Haber

“Evcil Hayvanlar da Sıcaktan Korunmalı”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar