Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Vali Kumbuzoğlu “Keklikler Doğamızın Güvenlik Görevlisi Oluyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Kumbuzoğlu “Keklikler Doğamızın Güvenlik Görevlisi Oluyor”
Aksaray’da Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 2024 yılı Kanatlı Yaban Hayvanı Salım Programı kapsamında belirlenen noktalara 300 adet kınalı keklik salımı yapıldı.

Aksaray’da Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 2024 yılı Kanatlı Yaban Hayvanı Salım Programı kapsamında belirlenen noktalara 300 adet kınalı keklik salımı yapıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen keklik salınım etkinliğine Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar 8.Bölge Bölge Müdürü Orhan Çatalçam, kurum müdürleri ve personeller katıldı. Doğanın dengesinin korunmasında kekliklerin önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Doğa Koruma ve Milli Parklar 8.Bölge Bölge Müdürü Orhan Çatalçam, keklik salınım etkinliklerinin belirli periyodlarla farklı bölgelerde de yapıldığını dile getirdi. Çatalçam konuşmasında; “Aksaray’da kınalı keklik salınımı programı kapsamında 300 kekliğimizi doğayla buluşturuyoruz. Son 10 yıl içerisinde 16 bin 250 adet kekliği ilimizde sahalara salmış durumdayız. Kekliğin doğal yaşamdaki önemine baktığımızda doğal yaşam içerisinde var olan süne, çekirge, kene gibi tarım zararlılarına karşı mücadelede noktasında biyolojik mücadelenin merkezini oluşturuyor. Biyolojik çeşitliliği de bu vesile ile korumuş oluyoruz.” dedi.

Kekliklerin çok özel hayvanlar olduğuna dikkat çeken Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, biyolojik dengenin korunmasında kekliklerin önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Vali Kumbuzoğlu kekliklerin doğanın güvenlik görevlisi olduğuna vurgu yaparak “Ülkemizde ve Aksaray’ımızda ormanların değerinin ve önemini vatandaşlarımızla, gençlerimizle, öğrencilerimizle her platformda vurguluyoruz. Her fırsatta Aksaray’ımızda ormanı arttırmak, ormanı geliştirmek konusunda hassasiyetlerimizi her an vurgulamaya devam edeceğiz. Bu kapsamda biyolojik olarak büyük bir öneme sahip olan keklik ormanlarımızda ve çevremizdeki zararlı olan haşerelere karşı mücadelede etkin bir rol oynuyor. Özellikle geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız kene hadiselerine karşı kekliklerimiz çözümün merkezi oluyor. Kekliklerimiz adeta ormanlarımızın güvenlik görevlisi oluyor ve bizleri koruyor. Doğamız için bu organizasyonu düzenleyen ve hassasiyet gösteren Tarım ve Oman Bakanlığımıza, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüze ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yetiştirilen 300 adet keklik kontrollü olarak doğaya salındı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Güvensiz Yapılar Bir Bir YıkılıyorÖnceki Haber

Güvensiz Yapılar Bir Bir Yıkılıyor

İçme Suyunda Vuslat Başka BaharaSonraki Haber

İçme Suyunda Vuslat Başka Bahara

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar