Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Yaşam Savaşını Kazanan Genç Kızın İlk Adresi Doktorları Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yaşam Savaşını Kazanan Genç Kızın İlk Adresi Doktorları Oldu
Geçtiğimiz haftalarda 41’inci dakikadaki mucize haberi ile duyurduğumuz 16 yaşındaki Su Düzgün Ankara’daki uzun tedavi sürecinin arından Aksaray’a döndü. Düzgün’ün ilk adresi kendisini hayata bağlayan Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık ekipleri ve başhekim oldu.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde geçtiğimiz ay içerisinde hastaneye yatıştan sonra iki kez kalbi duran ve 3 gün boyunca yoğun bakımda yaşam savaşı veren Su Düzgün kendisi için mücadeleyi bırakmayan ve yerinde müdahaleler ile hayatta kalmasında büyük pay sahibi olan doktorlar ve sevkinde büyük uğraşları olan başhekim Onur Karaca’yı ziyaret etti.

Olay geçen ay içerisinde meydana gelmişti. Rahatsızlığı nedeniyle hastaneye gelen 16 yaşındaki Su Düzgün Doktor Mehmet Semih Demirtaş tarafından hastaneye yatırılmış ve müdahalesine başlanmıştı. Ancak durumu her geçen süre kötüye giden Düzgün’ün kalbinin durması ile 3 gün süren mücadele başlamış ve son olarak kalbi tamamen duran Su Düzgün nöbetçi Doktor Cengizhan Kılıçaslan’ın 41 dakika süren kalp masajı ile hayata tekrardan döndürülmüş ve başhekim Onur Karaca’nın da gayretleri ile helikopter ile Ankara Şehir Hastanesine sevk edilmişti. Nöbetçi acil doktoru Cengizhan Kılıçaslan’ın ısrarlı müdahalesi sonrası kalbi tekrardan çalıştırılarak Ankara’ya sevki yapılan Düzgün şehir hastanesindeki müdahalelerin sayesinde uzun tedavi sürecinin ardından sağlıklı şekilde tekrar Aksaray’a döndü. Aksaray’a gelen Su Düzgün ile ailesinin ilk adresleri amansız mücadeleyi veren Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki doktorları oldu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve duygulanan Doktor Cengizhan Kılıçaslan sabaha kadar süren müdahaleye ilişkin yaptığı açıklamada; “Su Düzgün 16 yaşında. Ekim ayında akciğer Enfeksiyonu tanısı ile çocuk acile başvuran ve Pnömoni tanısıyla çocuk yoğun bakıma yatırılan ve yatışının 3. Gününde ani tansiyonu düşen ve miyokardit tanısı (kalp kasının iltihabı) konulan hasta.  Tanı konulduğunda kalp fonkiyonları yüzde 30 idi. Su Düzgün’ün pnömoni ve miyokardit tanısı konulduktan sonra yoğun bakımda kalbi durdu. Nöbetçi doktor ve Mavi Kod ekibi tarafından 7 dakika kalp masajı yapılan hastanın dört saat sonra tekrar kalbi durdu. İkincisinde 41 dakika kalp masajı yapıldı. 41 dakika kalbi çalışan hasta ECMO cihazına bağlanması için Ankara Şehir Hastanesine helikopter ambulansla sevk edildi” dedi.

41 Dakikalık amasız mücadeleyi bırakmayan doktor Cengizhan Kılıçaslan açıklamasının devamında uzun süren kalp masajının Su Düzgün’de herhangi bir sekel bırakmamasının tarif edilemez bir duygu olduğunu, bunun ailesi arkadaşları çalışanlarının duaları ve gece gündüz hizmet veren sağlık çalışanlarının tarifsiz gayreti ile olduğunu söyledi.

Başhekim Onur Karaca ise ilk andan beri her an hata hakkında ve sevk süreci hakkında bilgi aldığını bir mucizeye tanıklık ettiklerini ve ailenin bütün çalışanlar adına kendisine ilettiği teşekkür için gurur duyduğunu belirtti. (Haber Merkezi)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Suçlular Asayişin KapanındaÖnceki Haber

Suçlular Asayişin Kapanında

Kestane ‘Kebap’ Oldu!Sonraki Haber

Kestane ‘Kebap’ Oldu!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar