Aksaray
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Yenilenmiş Üründe Yeni Düzenlemeler Hayata Geçirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yenilenmiş Üründe Yeni Düzenlemeler Hayata Geçirildi
Ticaret Bakanlığı, hem yenilenmiş ürün sektörünün büyümesi hem de tüketicilerin daha etkin korunması amacıyla gerekli yasal düzenlemeleri hayata geçirdi.

Ticaret Bakanlığı, hem yenilenmiş ürün sektörünün büyümesi hem de tüketicilerin daha etkin korunması amacıyla gerekli yasal düzenlemeleri hayata geçirdi.

Vatandaşların özellikle telefon ve tablet alımında tercih ettikleri ikinci el ürünler ile ilgili Ticaret Bakanlığı yeni düzenlemeleri uygulamaya koydu. Sıklıkla gündeme gelen yenilenmiş ürünlerin satışı ve tüketici sorunlarının ortadan kaldırılması için yeni düzenlemeler hayata geçiren bakanlık, ikinci el piyasasında alışverişe konu olan cep telefonu tabletlerin belirli standartlar çerçevesinde yenilenerek sertifikalı garantili bir şekilde tekrar satışa sunulması imkanı sağlıyor. Yapılan yasal düzenleme aracılığıyla özellikle ikinci el cep telefonu piyasasında kayıt dışılığın ve düzensizliğin ortadan kaldırılması, kullanım ömrü henüz dolmayan teknolojik ürünlerin tekrar ekonomiye kazandırılması, israfın ve çevreye verilen zararların önlenmesi ithalatın azaltılması ve tüketicilerin bütçelerine daha uygun bedelle, güvenli bir şekilde ikinci el ürün almalarının sağlanması amaçlandı. Diğer taraftan yenilenmiş ürünler teknolojik gelişmelere ve ürün artışlarına bağlı olarak belirlenen standartlara uygun biçimde yaygınlaşmasının hedeflendiği belirtildi. Bakanlık tarafından ikinci el yenilenmiş ürün satışlarında yenileme yetkisi suiistimallerine karşı koruyucu tedbirlerin getirildiğinin de altı çizildi. Diğer taraftan hukuki aykırılıklar için adil, ölçülü, gerekli ve orantılı yaptırımların öngörüldüğü vurgulandı. Bakanlık yetkilileri kullanılmış ürünlerin kayıt altına alınmasına yönelik öncül adımların atılmasının amaçlandığına değindi. Yeni düzenlemeler ile sektörün büyümesine teşvik edilirken tüketicilerin korunması için alınan tedbirlerin etkinliği korundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Velilerin Forma Telaşı BaşladıÖnceki Haber

Velilerin Forma Telaşı Başladı

"ASKER VURULDUĞUNDA DEĞİL, UNUTULDUĞUNDA ÖLÜR"Sonraki Haber

"ASKER VURULDUĞUNDA DEĞİL, UNUTULDUĞUNDA...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar